Wąż ten jest największym drapieżnikiem lądowym występującym na wyspie.
Osobniki tego gatunku zamieszkują wilgotne lasy na Jamajce. Prowadzą nocny, nadrzewny tryb życia.
Młode osobniki odżywiają się małymi jaszczurkami oraz żabami. Natomiast dorosłe węże polują na ptaki i nietoperze. Czasem również na gryzonie.
Ta strona jest chroniona przez reCAPTCHA. Obowiązują Polityka prywatności i Warunki korzystania Google.